Back to search

Junior FinOps Consultant

Som Junior Consultant vil du jobbe på ulike FinOps-prosjekter hos våre kunder i sjiktet mellom IT, forretning og strategi. Arbeidet vil innebære å eie et kundeforhold hvor du vil støtte og utvikle deres prosesser for budsjettplanlegging og -styring, kostnadsrapportering, kostnadsansvar og kostnadsoptimalisering. Det overordnede målet til kostnadsstyringen er å hjelpe organisasjonen med å gi anbefalinger for kostnadsunngåelse. Dette er et nytt voksende område med store muligheter hvor du vil ta del i videreutviklingen av tjenester tilknyttet Cloud Cost Governance, som vil si å sørge for at investeringer i skyteknologi er i tråd med selskapets strategi og bidrar til å øke modenhet for bruk av sky fra en prosess og et kostnadsperspektiv. Gjennom denne praksisen gir vi våre kunder muligheten til å realisere deres strategier og visjoner for bruk av skytjenester og skyplattformer, og samtidig beholde både oversikt og kontroll over nåværende og fremtidige kostnader.

Siden du skal bistå økonomisk med skytjenester, er det kanskje interessant å høre litt mer om hva skytjenester egentlig er? Skytjenester er skalerbare tjenester som blir levert over nett. Ved å benytte skyen kan man i større eller mindre grad erstatte lokal infrastruktur, enten ved å benytte en allmenn skyplattform slik som Azure, AWS eller Google Cloud Platform og sette opp egne virtuelle miljøer, eller ved å kjøpe tjenester på programvarenivå eller plattformnivå.

For å lykkes i en slik rolle tror vi du er en lagspiller som liker å coache og støtte dine kollegaer. Crayon er et sted hvor vi har stort fokus på læring og utvikling, og siden dette er et nytt fagområde ønsker vi en ressurs som er interessert i å lære mer om denne bransjen, er selvgående og tar initiativ. Du trives med å være i dialog med kunder og tilrettelegge for deres måloppnåelse, workshops og presentasjoner, samt jobbe parallelt med flere prosjekter. Du har gjennom erfaring opparbeidet god forståelse for forretningsledelse og rådgivning med IT-strategi og styring, noe du også vil få god oppfølging av gjennom din leder og medarbeider for å hjelpe kundene våre til å realisere sine strategier og visjoner ved bruk av skytjenester og skyplattformer

Annen erfaring og kompetanse som kan være relevant for rollen som FinOps:

 • Erfaring med å jobbe med konsulenttjenester – mellom virksomhet og IT
 • Erfaring med Microsoft teknologi
 • Erfaring med å bygge dashbord i PowerBI
 • Bachelorgrad i økonomi, bedriftsledelse eller bedrifts-IT,
 • Erfaring fra virksomhetsanalytikerarbeid eller samarbeid med partnere er ønskelig

Det du ikke har erfaring/kompetanse med kommer du til å få god opplæring i og oppfølging av dine kollegaer og leder.

Crayon er et selskap for deg som er på jakt etter et mangfold av muligheter – nye utfordringer, ny kunnskap og nye impulser. Gjennom våre sterke partnerskap kan vi tilby en rekke muligheter for faglig påfyll på tvers av hele selskapet. Dette er stedet for deg som trives å jobbe i et arbeidsmiljø side om side med mennesker som støtter hverandre, motiverer og bygger tillit til hverandre for at du skal lykkes. Crayon er et sted for deg som ønsker å bygge nye nettverk både med dine kollegaer, kunder og partnerne våre. Vi er ikke bare en gjeng som er sterke på våre fagfelt, vi er også en gjeng som har det sosialt og gøy på jobb, og vi verdsetter alltid initiativ og forslag til forbedringer.

Som ansatt hos oss vil du også være en del av et selskap som verdsetter mangfold og er opptatt av å tilrettelegge for sine ansatte.

 • Vi tilbyr fleksible arbeidstider som tilrettelegger for interesser og familie
 • Deltagelse på Nordens største infrastruktur konferanse (NIC) ved å være hovedarrangør
 • Vi setter stort fokus på oppfølging og målsetning for deg sammen med din leder
 • Du får konkurransedyktige betingelser og goder i et ungt og dynamisk miljø hvor vi verdsetter initiativ og forslag til forbedring.

Praktisk informasjon:

 • Sted for denne rollen: Oslo, Norge
 • Språk som kreves: Profesjoneltn / flytende nivå norsk og engelsk, skriftlig og muntlig
 • Søknadsfrist: ASAP. Vi vil vurdere kandidater forløpende

Crayon er ledende innen leveranse av software- og skyoptimaliseringstjenester. Som spesialister, tilbyr vi en rekke tjenester for å sikre compliance, kostnadskontroll, kostandsoptimalisering, innsikt og forutsigbarhet for skykonsum. De fleste av våre kunder er i en hybrid tilværelse, og bygger i tillegg opp et multi-cloud miljø. I samarbeid med våre globale partnere, inkludert Microsoft, Amazon Web Services, Google, Oracle, IBM, Adobe og VMware, evaluerer og optimaliserer vi i dag våre kunders skymiljø. I tillegg er Crayon et av Norges største fagmiljøer på kompleks infrastruktur, lisensforvaltning og samhandlingsverktøy.

To request a modification to this listing please email jobs@finops.org

 • Company: Crayon
 • Published: 18th January 2023
 • Closing Date: 28th May 2023
 • Country: Norway
 • Type: Full-time
 • Seniority: Mid-level Contributor
 • FinOps Certifications Required: None